Matematik

Vektorregning

23. september 2011 af Annebanana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har problemer med et spørgsmål i min vektor aflv. Er der nogen som kan hjælpe og evt. også, hvordan jeg skriver det i maple (mit cas program).

Jeg har tænkt at beregne vektor a, ved hjælp af længden af a*cos(v) / længden af a*sin(v). Men så får jeg et tal, og ved ikke hvordan jeg kommer videre.

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Opgave 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2011 af peter lind

Der er dele, der mangler, når jeg læser filen. Det kan enten være noget du har glemt eller det kan skyldes filformatet. docx er nemlig ikke al for pålidelig så brug hellere doc eller pdf formatet.

Af det jeg kan se af opgaven er det du laver forkert a*cos/ |a*sin(v)| = ± tang(v) hvad du ikke kan finde a af. Formentlig skal du bruge at en vektor a kan skrives som |a|(cos(v), sin(v) ) hvor v er retningsvinklen


Svar #2
23. september 2011 af Annebanana (Slettet)

Jeg prøver igen at vedhæfte det. Virker det?

 

Jeg tror jeg har gjort, som du har skrevet, har i hvert fald 5*cos(290)/ 5*sin(290)

Vedhæftet fil:Opgave 2.docx

Svar #3
23. september 2011 af Annebanana (Slettet)

Prøver igen

Vedhæftet fil:Opgave 2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2011 af peter lind

Nej. Du skal bruge en anden filtype doc(et ældre microsoft format) eller pdf.


Svar #5
23. september 2011 af Annebanana (Slettet)

Nu er det en pdf. Se den besked jeg sendte lige før din.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

I 1) har man

vskib = 5knob·(cos(290º) , sin(290º))

og

vstrøm = 1,5knob·(cos(180º) , sin(180º))

Beregn nu den resulterende hastighed

vres = vskib + vstrøm


Svar #7
23. september 2011 af Annebanana (Slettet)

Men når jeg beregne Vstrøm og Vskib, får jeg kun et tal, skal jeg ikke have en vektor?

altså en første og andenkoordinat?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er jo netop skrevet op som vektorer med koordinater i #6.


Svar #9
23. september 2011 af Annebanana (Slettet)

Tak, kan det passe at Vret= (1,3 , 4,1) også tager jeg de polære koordinater til denne, for at beregne retningsvinklen for den nye vektor - altså Vret?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er ikke korrekt for vres . Din beskrivelse er korrekt. Man finder så længden |vres| og skriver så vektoren på formen

vres = |vres|·(cos(φ) , sin(φ))


Svar #11
23. september 2011 af Annebanana (Slettet)

Jeg får Vstrøm til at være (-1,5 , 0). Dette kan da ikke passe, for det er da nulvektoren og den kan jeg jo ikke tegne??

Jeg er nået så langt, kunne du prøve at se, om det er rigtigt?

 

Vedhæftet fil:opg. 2a.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

vstrøm er korrekt, og det er jo ikke nulvektoren , da x-komponenten ikke er nul.

I dit dokument regner du, som om vinklerne er givet i radianer; men de er givet i grader.

Man finder

vskib = (1,7101knob ; -4,6985knob)


Svar #13
23. september 2011 af Annebanana (Slettet)

Jeg tror jeg er stået lidt af.

vres = |vres|·(cos(φ) , sin(φ)) . Hvad skal vinklerne være her?

Og hvor får du 1.7 knob og -4.69 knob fra?


Svar #14
23. september 2011 af Annebanana (Slettet)

Jeg kom lige i tanke om en ting mere, hvis jeg tegner vektor b ind i et koordinatsystem, altså vstrøm går den i 90 graders retning, er dette fordi jeg regner i radianer?

 


Brugbart svar (1)

Svar #15
23. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

For vskib fås komponenterne ved udregning af vektoren givet i #6:

vskib = 5knob·(cos(290º) , sin(290º)) = (1,7101knob ; -4,6985knob)

Dertil lægges så vektoren

vstrøm = (-1,5knob ; 0) ,

så man finder

vres = (0,2101knob ; -4,6985knob) ,

og da |vres| = 4,7032knob, findes

vres = 4,7032knob·(0,044672 ; -0,999002) = 4,7032knob·(cos(272,56º) ; sin(272,56º))

 


Brugbart svar (1)

Svar #16
23. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Vektoren vstrøm har retningsvinklen 180º . Hvor kommer de 90º fra?


Svar #17
23. september 2011 af Annebanana (Slettet)

Jeg tror problemet med de 90, og at jeg ikke kommer frem til det samme - 1,7 knob og -4,69 knob bunder i, at jeg regner i radianer og ikke kan finde ud af at ændre det.

Det har bare aldrig før været et problem?


Svar #18
23. september 2011 af Annebanana (Slettet)

Nu virker det, det hjalp at genstarte programmet.


Brugbart svar (0)

Svar #19
23. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, det fortalte jeg dig jo i #12.


Svar #20
23. september 2011 af Annebanana (Slettet)

vres = 4,7032knob·(0,044672 ; -0,999002) = 4,7032knob·(cos(272,56º) ; sin(272,56º))

 

Hvor stammer 0,044 og -0,99 fra?

Og hvad skal man bruge det efterfølgende til. Jeg skal jo komme frem til en retning og en hastighed?


Forrige 1 2 Næste

Der er 36 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.