Fysik

Harmoniske svingninger

24. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Jeg har brugt kraftemåleren til at måle fjederkonstanten for fjederen- har fået til 4,195 N/m 

Resultater
Loddets vægt           Force (F=m•g)          Målte             y_0-y
100 g≈0,1 kg             0,982 N                        56 cm                  0 m
145 g≈0,145 kg         1,424 N                       35  cm                21 cm≈0,21 m
190 g≈0,190 kg          1,866 N                      10,5 cm        45,5 cm ≈0,455 m

Databehandling
Bestem fjederkonstanten ud fra den sidste måling
F=-k•y
1,866=-k•0,105
? Ligningen løses for k vha. CAS-værktøjet WordMat.
k=17,77143 N/m
Dvs. Fjederkonstanten for loddet 0,19 kg er 17,78 N/m

Kan det passe?

a) Find A og ω

b) vis at hastighedsapituden er Aω og at accelerationsplituden er Aω^2

c) vis at kraftamplituden er mAω^2

d) find fjederkonstanten og sammenlign med den manuelt målte værdi. (k=mω^2)

 

Er der nogen, der kan hjælpe mig med a, b,c og d?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2011 af peter lind

Du skal bruge regressionsanalyse til at finde fjederkonstanten. Den fjederkonstant har du opgivet 2 steder; men de stemmer ikke overens. De sidste spørgsmål skal der bruges andre data til, og du har ikke ulejliget dig med at oplyse hvilken data du har.


Svar #2
24. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Jeg har vedhæftet data. Der står:Vis at de målte positioner, hastigheder, accelerationer er i overensstemmelse med teorien. Skal jeg så bruge de data, som jeg har vedhæftet?

Jeg har forsøgt lidt

- Find A og ω
ω findes ved
ω= 2π/(10 s)≈0,6283185 s^(-1)
A amplituden er
A=(0,4-(-0,4))/8=0,1
 

ved ikke om det er rigtigt


Svar #3
25. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Har brug for hjælp...det haster!!!!


Svar #4
25. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Har brug for hjælp...de haster!!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2011 af mathon

måske du kan bruge
 

Vedhæftet fil:svingning_harmonisk_1.doc

Skriv et svar til: Harmoniske svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.