Matematik

Koordinatsæt for banekurver

24. september 2011 af Demitrieee (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey jeg har igennem længere tid været syg og har så fået en afleverings opgave for, normal ville det ikke være et problem, men da jeg ingen notater har fra timerne på det er det lidt et stort problem for mig at løse dette.

Jeg bruger ikke de tal fra min opgave men andre da jeg bare har brug for at få et forståeligt eksempel. (for det er nemt så snart jeg har forstået det)

opgaven lyder som følgende:

Beregn koordinatsættet for to kurvers skærings punkt

dvs at jeg har sat:

X1 = X2 og Y1 = Y2

(20 + 0,30 * Xa = 200 + 0,14 * Xb)

(-10 + 0,4 * Ya = -20 + 0,5 * Yb)

men jeg sidder bare helt fast... det ville være fedt hvis der er en der kan hjælpe mig :)

 

på forhånd mange tusind tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2011 af peter lind

Isoler yb i den sidste ligning og sæt resultatet ind i den første.


Svar #2
24. september 2011 af Demitrieee (Slettet)

undskyld men vil du ikke skrive hvad du mener.... jeg kan ikke få det til at gå op :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2011 af mette48 (Slettet)

er y1 og  y2 det samme som  ya og yb?


Svar #4
24. september 2011 af Demitrieee (Slettet)

jep


Svar #5
24. september 2011 af Demitrieee (Slettet)

det var bare mig som ikke skrev det samme fordi jeg ikke tænkte mig om :/


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2011 af mette48 (Slettet)

Så har du altså 2 ligninger, den ene med x og den anden med y

Løs disse ligninger


Svar #7
25. september 2011 af Demitrieee (Slettet)

kom jeg øgså frem til i går det bare var at isolere x og y.... var bare ikke helt vågen


Svar #8
25. september 2011 af Demitrieee (Slettet)

okay jeg får lidt underlige resultater kan det har godt passe

-10 + 0,4 * Y = -20 + 0,5 * Y

-10 + 0,4y = -20 + 0,5y

(-10/-20) + 0,4y = 0,5y

Y * ln(0,4)+ln(-10/-20) = y*ln(0,5)
Y * ln(0,4)-Y*ln(0,4) = -ln(-10/-20)
Y * (ln(0,4)-ln(0,5) = -ln(-10/-20)
Y * ln(0,4/0,5) = -ln(-10/-20)
Y = -ln(-10/-20) / ln(0,4/0,5)
Y = ln(-20/-10) / ln(0,4/0,5)


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2011 af peter lind

Det er helt forkert det du gør. Se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html reglerne for at løse ligninger. Jeg vil anbefale dig at gå meget langsomt frem


Skriv et svar til: Koordinatsæt for banekurver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.