Fysik

Undrende spørgsmål

25. september 2011 af Cichlid (Slettet) - Niveau: C-niveau

Fart: v = længde/tid. Eks

0.25 meter/ 0.25 sek = 1 m/s

Men er det man gør, når man deler tallene med hinanden ikke som at dele meter med sekunder? Men det går så op når enheden bliver m/s ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af mathon

længde
                s = 0,25·m
tid
                t = 0,25·s

fart
       v = s/t = (0,25·m) / (0,25·s)  =  (0,25/0,25)·(m/s) = 1·(m/s) = 1 m/s   faktorernes og divisorernes orden er lige gyldig

....

der regnes med enhederne som med tal: Guggenheimer

 


Svar #2
25. september 2011 af Cichlid (Slettet)

Ja, men det jeg finder underligt er at man jo dividerer 0,25 meter med 0,25 sekunder


Svar #3
25. september 2011 af Cichlid (Slettet)

Logisk giver det helt mening, men sådan matematisk ikke helt for mig (hvis det ikke i sig selv er et paradoks)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2011 af mathon

 

      ...sådan er beregningerne med størrelser defineret i fysik - paradoks eller ikke.
         Det er i hvert fald yderst praktisk anvendeligt!


Svar #5
25. september 2011 af Cichlid (Slettet)

Jeg synes bare at det virker så smart, at det er som om der er noget jeg ikke forstår?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2011 af Technology (Slettet)

Hvis du ikke tænker på det som om at du ligefrem deler METER med sekunder, så tænk på denne måde. meter PER sekund. Det vil sige at du tilbagelægger 0,25m på 0,25 sekunder hvis du går med en hastighed på 1 m/s.

Hæv dig over niveauet der kun omhandler hvad der står på papiret og prøv  at benytte det i forbindelse med den virkelige verden - altså det praktiske. Så giver det pludselig mening


Svar #7
25. september 2011 af Cichlid (Slettet)

Ja det gør det da - det var mere på papiret jeg tænkte på at det IKKE gav mening


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2011 af Technology (Slettet)

Der har du et eller andet sted ret, men det jo som mathon så klogt sagde, størrelserne du deler ikke enhederne ;)


Skriv et svar til: Undrende spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.