Matematik

Differential kvotienter

25. september 2011 af LDKdk (Slettet)

hej er der en som kan vise mig hvordan jeg udregner denne opgave ?

en funktion f(x)=3x^2. man skal bestemme tangentens ligning i punktet x=3


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)


Svar #3
25. september 2011 af LDKdk (Slettet)

kan du ikke prøve at sætte tal på det:P?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2011 af hs9845 (Slettet)

Du ved at tangentens ligning skal ligge i punktet 3.

Derfor sætter du tallet 3 ind på x0's plads :), således at der står:
 

y = f'(3)*(x-3)+f(3)

 

Håber, det hjælper lidt :)


Svar #5
25. september 2011 af LDKdk (Slettet)

jep jeg har fundet ud af det, men jeg vil bare gerne være sikker på min udregning hvis x= -3, som jeg får til -18x-27

kan du sige mig om det er korrekt ?:)


Skriv et svar til: Differential kvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.