Fysik

Termodynamik

26. september 2011 af Amandakjel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og arbejder på en fysikaflevering hvor vi løser diverse opgaver om termodynamik og termodynamiske processer og opgaven siger:
"Vi vil regne på gassen i beholderen på figur 4, en dag hvor trykket udenfor beholderen er 98,1kPa, mens trykket inde i beholderen er 99,2kPa.

A) Bestem massen af cylinderen"

Følgene oplysninger er gevet

Cylinderen:
d = 20m - altså radius på 10m
h = 7m

Gassen i cylinderen:
c_p = 50 J/(mol*K)
Trykket udenfor cylideren = 98,1 kPa
Trykket inde i cylinderen = 99,2 kPa

Gassen kan desuden regnes som en idealgas og det er en metalcylinder (hvis det har nogen relevans).


Jeg har kigget lidt rundt i formlerne, men jeg kan ikke rigtig finde noget så jeg håber der er nogen som kan give et hint :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere hele opgaven. Hvilke oplysninger giver figuren?


Svar #2
26. september 2011 af Amandakjel (Slettet)

Undskyld her er opgaven

Jeg kan slet ikke finde ud af at lave opgave 3 a) og c)

Vedhæftet fil:Fysik A maj 2006-1.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er så overtrykket inde i beholderen, der er i ligevægt med tyngdekraften på beholderen.


Svar #4
26. september 2011 af Amandakjel (Slettet)

Men jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte dvs. hvordan jeg beregner mig frem til det


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.