Matematik

Procent

26. september 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave:

Du skal bestemme, hvor mange meter rør der skal anvendes, når du kan regne med 10 % spild ved afskæring.

Antal meter rør der er brugt 28,2 m.

Men hvorfor er udregningen fx 28,2/0,9 = 31,34 m?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2011 af Isomorphician

Fordi du for hver meter kun kan bruge 90 cm = 0,9 m


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Fordi spildet regnes af det hele. Spildet udgør 10% af det hele; derfor udgør den anvendte rørlængde 90% af det hele.


Svar #3
26. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Så det er derfor man ikke bare kan lægge 10 % oveni, fordi 28,2 m kun er 90 % af helheden?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. september 2011 af anonym1996 (Slettet)

#3 Ja, det er korrekt. Hvis du tog 10% af de 90%(som er det hele) så ville du jo ikke få 10% af det hele. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. september 2011 af placebo321 (Slettet)

#3

Udregningen ser sådan ud, fordi 28,2 m kun udgør 90 %, som #2 angiver.  Du skal således findes hvor meget 1% er og derefter gange 100% for at finde det samlede, idet du så har taget hensyn til et spild på 10 %

(28,2 m/ 90 %) * 100 % = 28,2 m / 0,9 = 31,34 m


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. september 2011 af placebo321 (Slettet)

#4

90% er lige netop ikke det hele


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. september 2011 af anonym1996 (Slettet)

#6 ja det er en fejl. Jeg mente selvfølgelig "som er af det hele". Men jeg er sikker på at han har fattet den nu, trods min stavefejl. :)


Svar #8
26. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Tak for hjælpen allesammen, tusind tak.


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.