Matematik

Halvmåneligninger...

27. september 2011 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kunne godt bruge en hånd til denne opgave...

Når omkredsen af et halvcirkelformet område, målt i m, er det samme som områdets areal, målt i m2, hvad er så radius i halvcirklen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af mathon

 

                             r = 2


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2011 af Hippocrates (Slettet)

Hej
Arealet af en halvcirkel:
A= (π * r2)/2

Omkredsen af en halvcirkel:
O = (2*π*r)/2

Da de er lige store:
(2*π*r)/2= (π * r2)/2
2* π*r = π * r2
2*r = r2
2 = r

V. h.


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. september 2011 af mette48 (Slettet)

Arealet af en halvcirkel:
A= (π * r2)/2

Omkredsen af en halvcirkel:
O = (2*π*r)/2+2r


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2011 af mathon

     ...jah - halvcirkelformet område og ikke halvcirkel -
       så arbejd videre
       ud fra #3

                 

 


Skriv et svar til: Halvmåneligninger...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.