Matematik

differentialligning Hjælp haster!!

27. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Uden hjælpemidler
f(x) er den løsning til differentialligningen
y^'-1=y/3x
der går gennem (2 , 6)
Bestem tangenten til f(x) i (2 , 6)

Løsning: (x,y) dvs. x=2 og y=6. jeg indsætter tallene og løser følgende:
a=-1= 6/(3•2)=1
y=1x+b
6=1•2+b
b=6-2=4
y=x+4

Dvs. tangentligningen for differentialligningen er y=x+4

Er mine udregninger rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af Walras

Din notation er til at lukke op at sk.... i. Skriv det op på matematisk korrekt vis. Sæt desuden ord på, hvad du laver. Så undgår du også at lave den dumme fejl, som du laver.

Du har udregnet y' (som du kalder a) forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2011 af placebo321 (Slettet)

#0:

Da f(x) er løsning til ligningen fås, at

f '(x0) = f(x0)/3x0 + 1

du kender P(x0,f(x0)) = (2,6)

hvoraf

f '(x0) = 6/(3*2)+1 = 2

Herefter indsættes i tangentligningen

y= 2 *(x-2)+6

y= 2x+2

Husk, at når du har en løsningskurve givet ved f(x), der går gennem punktet (x,y), da er differentialkvotienten

f '(x) = s(x,y)

idet

y' = s(x,y)

 

Du laver en kæmpe fejl, idet du skriver -1 = 1. Det er logisk forkert

 


Svar #3
27. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2011 af placebo321 (Slettet)

Du må gerne trykke brugbart svar


Skriv et svar til: differentialligning Hjælp haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.