Matematik

divisorer og forlængning

27. september 2011 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

 

Er der nogle der kan hjælpe mig med følgende opgaver:

Udfør divisorerne:

(4q-4)/6:(q-1)

((2x+3)^2-(2x+3))/(2x+3)

 

Forlængning:

(x+1)/2x  / 4

 

Håber nogle kan komme med hints.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

I den første sætter man faktorer udenfor og forkorter:

(4q-4)/6:(q-1) = 4(q-1) / (6(q-1)) = 4/6 = 2/3

De to andre blev besvaret i andre tråde, du har kørende.


Skriv et svar til: divisorer og forlængning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.