Matematik

Ret linjes ligning med 2 kendte punkter

27. september 2011 af Langemand3 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg kender to punkter på linjen. (-1,3) og (-4,5;7). Er der en der kan prøve at regne den ud?

Opgaven skiller sig fuldstændig ud i forhold til de andre på mit papir, så jeg ved ikke om jeg har regnet rigtigt.

Jeg får den til: y = -1,14x+4,14


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

b er ikke udregnet korrekt


Svar #2
27. september 2011 af Langemand3 (Slettet)

Hmm, okay, men kan du forklare hvor jeg har regnet forkert? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

Du har lagt sammen før du gangede ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2011 af mathon

se


Svar #5
27. september 2011 af Langemand3 (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke, men ellers tak for hjælpen.

 

@mathon

Vi har aldrig brugt de formler, men ellers tak for linket.


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. september 2011 af mathon

 

                 a = -(8/7)

                  y = -(8/7)x + b                beregn selv b


Svar #7
27. september 2011 af Langemand3 (Slettet)

b = y1 - a * x1?

Så b skal skrives:

b = -3 - (-1,14) * -1

Hvilket giver : -4,14?

EDIT: Skrev -3 istedet for 3.


Svar #8
27. september 2011 af Langemand3 (Slettet)

Så det giver:

y = 1,14x + 1,86


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

Ja, det er rigtigt nu


Svar #10
27. september 2011 af Langemand3 (Slettet)

Super, tusind tak skal du have!


Skriv et svar til: Ret linjes ligning med 2 kendte punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.