Fysik

Temperatur - Fysik

31. maj 2005 af niqo (Slettet)
Hej igen, har et kort spørgesmål eller det er en opgave :

Angiv temperaturen -150 *C i kelvin, og angiv temperaturen 150K i *C


jeg fik aldrig lært det da vi blev låst ude til timen.. det var det sidste vi fik lært, på forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2005 af FredeW (Slettet)

Der gælder T = t + 273, hvor t betegner temperaturen i Kelvin og t temperaturen i grader Celsius

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2005 af FredeW (Slettet)

Ups, T betegner temperaturen i Kelvin

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2005 af karamante (Slettet)

i kelvin : -150+273,15=
i grader celcius: 150-273,15=

har ikke lige en lommeregner...men det er princippet

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

-150 grader Celcius = 123 Kelvin,
-150,00 grader Celcius = 123,15 Kelvin,
150 Kelvin = -123 grader Celcius,
150,00 Kelvin = -123,15 grader Celcius.

Bemærk antallet af betydende cifre!

/Mads

Svar #5
01. juni 2005 af niqo (Slettet)

okkk!! er med nu, tak skal i have forkelns.. :)

Svar #6
01. juni 2005 af niqo (Slettet)

men hvorhenne bruges kalvin temperaturen så? (kalvin skalaen)? en der kan gi mig en lille teori for begge skalaer?

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2005 af frodo (Slettet)

ud fra kelvinskalane defineres det absolutte nulpunkt, 0K er det.. Det er der hvor alle molekyler står stille.

Desuden anvendes den for det meste inden for beregninger både inden for fysik og kemi mv.
enheden på Kelvisn-skalaen er den samme som enheden for celsiusskalaen, nemlig 1K begge steder

Svar #8
01. juni 2005 af niqo (Slettet)

kan det nu passe det du siger frodo?
eller jeg forstår det ikke.. i min fysik bog er der to forskellige skalaer, både for kelvin og celsius.. den ene målesi *C og den anden i K...
du siger begge har samme enhed?

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. juni 2005 af LanioX (Slettet)

Det han siger er at størrelsen af enhederne er den samme. En temperaturforskel på 100°C er det samme som en temperaturforskel på 100K. Den eneste forskel på de to temperaturer er hvor man placerer nulpunktet.

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. juni 2005 af BsB86dk (Slettet)

forskellen på Celsius og Kelvin er nulpunktet. "afstanden" mellem to tal er den samme. et eksempel hvor det ike gælder er mellem fahrenheit og celsius, her skal lægges noget til og ganges med nogle tal bagefter,(jeg kan ikke huske hvordan omregningsformlen er...) så nul Kelvin = -273,15 grader Celsius og her kan der lægges til på begge sider af lighedstegnet så man får den værdi man vil have...

Svar #11
01. juni 2005 af niqo (Slettet)

jaah ok er med nu tak for jeres forklaringer, er fulds med! hehe håber jeg kommer op i det.. hehehe ;)

Skriv et svar til: Temperatur - Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.