Matematik

substitution

28. september 2011 af feuni (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der kan se hvad der går galt i løsningen til min diff ligning. dokument er vedhæftet

Vedhæftet fil: prøve.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er i den allersidste linie.

Du siger, at ea+C = ea + eC , men det er ea·eC


Svar #3
28. september 2011 af feuni (Slettet)

e^LN(1+y^2 ) = e^LN(1+x^2 ) ⋅e^C

er det korrekt


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt.


Svar #5
28. september 2011 af feuni (Slettet)

fedt tak


Svar #6
28. september 2011 af feuni (Slettet)

bliver venstresiden1*e^C+x^2  ⋅e^C


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er ingen grund til at køre med to forskellige konstanter, da de jo kan samles til een konstant på højre side.

Men venstresiden har slet ikke noget led med x ?

Højresiden bliver (1+x2)·k , hvor k = eC nu er en positiv konstant.


Svar #8
28. september 2011 af feuni (Slettet)

Det var oogså højresiden jeg mente,men det kunne du jo ikke lige vide når jeg skriver venstre.

du laver altså e^c til en konstant inden du ganger parantesen ud. det kommer du frem til fordi c og e begge er konstanter. Er det rigtigt forstået.

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Om jeg kalder konstanten k eller eC er jo underordnet. Jeg fandt det mere overskueligt at benytte eC som konstanten.


Svar #10
28. september 2011 af feuni (Slettet)

Jeg har nu y(x)=±sqrt(-1+k+k*x^2)

hvis jeg isolerer k får jeg (1+y^2)/(1+x^2). Er det korrekt.


Svar #11
28. september 2011 af feuni (Slettet)

Jeg kan godt få tæller til at passe og de x^2 i nævner, men jeg kan ikke se hvor de +1 i nævner dukker op henne.


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Af dit udtryk i #3 (afpasset korrekt matematisk notation)

eln(1+y^2 ) = eln(1+x^2 ) ⋅eC

finder man

1 + y2 = (1 + x2)·k ,

og dermed

y = √( (1+x2)·k - 1 )

Det er korrekt isoleret for k i #10.


Svar #13
28. september 2011 af feuni (Slettet)

Jepper selvfølgelig. super super godt. Det har godt nok været en stor hjælp igen idag. Tak Andersen. :-)


Skriv et svar til: substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.