Matematik

Logaritmer

28. september 2011 af Mathisstrange (Slettet)

Er følgende løst korrekt?

 

5*3x=40

 

log(5*3x)=log(40)
log(5)+log(3x)=log(40)
log(3x)=log(40)-log(5)
log(3x)=log(40/5)
log(3)*x=log(40/5)

 x=log(40/5)/log/3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af WHiP (Slettet)

Som du har skrevet ligningen så løses den uden brug af logaritme


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Skriv din ligning korrekt. Er det 53x = 40 , siden du taler om logaritmer?


Svar #3
28. september 2011 af Mathisstrange (Slettet)

Hov, havde ikke set den ikke kopierede potenserne. Mange gange undskyld - Den hedder som du siger 5^3x = 40

 

log(5*3^x)=log(40)
log(5)+log(3^x)=log(40)
log(3^x)=log(40)-log(5)
log(3^x)=log(40/5)
log(3)*x=log(40/5)

x=log(40/5)/log/3)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2011 af WHiP (Slettet)

så er det rigtigt, eventuelt kan du fremover indsætte dit x i ligningen og se om den giver det rigtige


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Vi finder så

53x = 40  ⇔  log(5)·3x = log(40)  ⇔  x = log(40) / (3·log(5)) = 0,764 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skriver, at ligningen er 53x = 40, men i linien efter ser det ud, som om du mener

5·3x = 40 .

Hvilken ligning er det rent faktisk, at du vil løse?


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.