Matematik

Tangentlinje

28. september 2011 af krt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg skal udregne ligningen for tangenten til grafen f(x)=3x2-1/x i punktet P(1,f(1))

Til det skal jeg bruge TI-Nspire CAS hvor man i "grafer" kan indsætte noget lingnende "tangentline(..)"

Problemet er at jeg simpelthen ikke kan huske, hvad man skal indsætte i "grafer", for at man får resultatet.

Jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig, og på forhånd tak.

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Vi finder at

f '(x) = 6x + 1/x2 , og dermed

f '(1) = 7 , og

f (1) = 2

Tangentligningen bliver så

y = f '(1)(x - 1) + f(1)

   = 7(x - 1) + 2

   = 7x - 5 


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2011 af PeterValberg

du tegner grafen, indsætter punktet ("7.Punkter og linjer" samt  "2. Punkt på")
derefter vælger du "7.Punkter og linjer" samt "7.Tangentlilnje" og klikker på det tidligere indsatte punkt
herefter højreklikker du på tangenten og vælger "7. Koord og lign" så skulle det være ordnet .-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2011 af PeterValberg

#2 se screendump fra TI-nspire CAS:  http://gupl.dk/66191/

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Tangentlinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.