Matematik

Trigonometri

29. september 2011 af MarkkLarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey,

har en opgave jeg ikke kan løse, håber der nogen der kan hjælpe =)

Opgaven lyder på at man skal finde arealet af den vilkårlige trekant.

som oplysninger får man       a= 6,82m      b= 12,46m      B= 123,3 grader

Kan ikke finde nogle formler for hvordan man finder A, C og c       ud fra de oplysninger man bliver givet.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Formlen for arealet af en trekant, når du kender to af siderne og en vinkel:

A = 1/2 * a * c * Sin B                               Denne formel bruges hvis du kender vinkel B.

A = 1/2 * a * b * Sin C                               Denne formel bruges hvis du kender vinkel C

A = 1/2 * b * c * Sin A                                Denne formel bruges hvis du kender vinkel A

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2011 af mette48 (Slettet)

Brug sinusrelationerne til at finde sider og vinkler (er det overhovedet det du skal finde?)

For øvrigt er trekanten ikke vilkårlig, når man kender sider og vinkler


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2011 af peter lind

Du kan bruge sinusrelationerne til at finde A. Derefter kan du bruge reglen om summen i en trekant for at finde C. Den sidste side kan findes af sinus eller cosinusrelationerne Arealet er ½*produktet af to sider i trekantren *sinus af mellemliggende vinkel,


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. september 2011 af Rexz0r (Slettet)

Hejsa!

 

Hypotenusen (c) har en længde på 14,204

 

a² + b² = c²

 

6,82² + 12,46² = 201.764.

Så tager du kvadratroden af 201.764 = 14,204.

 

Lige med vinklerne kan jeg ikke nå, da jeg er på vej ud af døren :)

 

Men det er Sinus og Cosnius du skal bruge til at finde dem. Held og lykke.


Svar #5
29. september 2011 af MarkkLarsen (Slettet)

#1

Formlen kan jo ikke bruges jeg kender jo ikke vinkel C eller lille c.

 

#2

Hvilken formel er det? b/sin(B) hva er den = ? (hvis det er den)

 

#3

Er det b/sin(B)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kan i komme med mere detaljerede formler, tak.

sorry har lidt svært ved at forstå det

Og tak til jer 3 =) 

 


Svar #6
29. september 2011 af MarkkLarsen (Slettet)

#4

Mange tak!!!! =) det var det jeg mente du har reddet mig!! =D


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#5

Ja, lille c kan regnes ud først bagefter kan du bruge formlen til at finde arealet.


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. september 2011 af peter lind

#4 Det er ikke en retvinklet trekant og så kan de formler ikke bruges. Se hellere på de første svar.


Svar #9
29. september 2011 af MarkkLarsen (Slettet)

kan den ikke bruges = / 

En anden der kan komme med en formel?

til at regne c ud eller de andre vinkler, 

 

på forhånd tak =)


Brugbart svar (1)

Svar #10
29. september 2011 af peter lind

Du kan se hvordan det skal udregnes i indlæggene #2 og #3


Svar #11
29. september 2011 af MarkkLarsen (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad der menes der

er det b : sin(b) jeg skal tage?? 

dens resultat * a = sinA ???

jeg forstår det slet ikke


Brugbart svar (1)

Svar #12
29. september 2011 af peter lind

Du kan læse om sinus og cosinusrelationerne på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/geometri.html#beregnivilk


Svar #13
29. september 2011 af MarkkLarsen (Slettet)

Kan jeg få formlen for en af dem?

forstår det ikke har prøvet og læse det der.


Brugbart svar (2)

Svar #14
29. september 2011 af Rexz0r (Slettet)

Ahh sorry - Havde i min travlhed ud af døren ikke lige set at det var en vilkårlig trekant!

 

Du kan finde regnereglerne for det her,

 

http://www.regneregler.dk/trekant.jsp

 

Det bør være relativt til når du kigger på formlerne for sin og cos. :)

 

Beklager mit forrige svar.


Brugbart svar (1)

Svar #15
29. september 2011 af mette48 (Slettet)

Det er ikke en vilkårlig trekant, 2 sider og en vinkel er kendt

Hvorfor slår du ikke sinusrelationerne op i din lærerbog?


Brugbart svar (1)

Svar #16
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Det er en "vilkårlig" trekant i den forstand, at trekanten ikke er retvinklet, som det blev antaget i #4. Men du har ret i, at man kender de nævnte stykker, og den korrekte fremgangsmåde er beskrevet i flere af indlæggene ovenfor.


Svar #17
29. september 2011 af MarkkLarsen (Slettet)

Jo men det er netop den formel jeg ikke forstår

 

sinA / 6,82m = 123,3 grader / 12,46m = sinC / c

Hvordan kan det så komme med resultatet?

jeg har skam prøvet denne formel men forstår ikke hvad jeg skal gøre har 3 ubekendte

 

hvis det altså er den jeg skal bruge.

 

#14

den hjemmeside giver kun resultat :P men jeg vil gerne have forståelsen af det ikke resultatet(bagefter resultatet) =) men tak prøver at kigge lidt mere på hjemmesiden.


Brugbart svar (2)

Svar #18
29. september 2011 af mette48 (Slettet)

sinA / 6,82m = 123,3 grader / 12,46m

sinA / 6,82 =sin123,3 / 12,46

slå sin123,3 op og løs ligningen


Svar #19
29. september 2011 af MarkkLarsen (Slettet)

Vil det sige jeg skal gøre sådan her:

 

SinA= sinB / b

SinA = sin123,3 / 12,46

SinA= sin^-1(a*sinB) : b

SinA= sin^-1(6,82*sin(123,3) / 12,46

SinA= 27,22464362 grader

????

 

På forhånd tak.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #20
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#19

Det er A, du har fundet til sidst, ikke sin(A) .


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.