Fysik

hjælp til mekanikopgaver

29. september 2011 af anonymens (Slettet)

Hej alle.

Jeg har brug for hjælp til opgave h. I må meget gerne se om jeg har regnet alt andet rigtigt ud. Graferne ligger vedhæftet.

a) Hvor lang tid tager det at blive trukket op til højden 20 m?
21 s fra start.

b) Med hvilken fart trækkes man op?
I løbet af 13 sekunder bliver man trukket 19 meter op:
19m/13s=1,46

c) I hvilket tidsrum på Dæmonen-turen befinder man sig på det lille vandrette stykke med højden 10
m?

d) Kan du finde de to loops?
Ja de ved tiden 41 s og 46 s

e) Hvor stor er radius i første loop?
5 m

f) Hvor meget højere er toppen af den første bakke i forhold til toppen af første loop?
10 m

g) Vurder hvor stor den potentielle energi er i toppen af bakken, når vognen vejer 10 ton og formlen
for potentiel energi er Epot = masse•9,82 N/kg•højden og når energi måles i Joule = J = N•m.
E_pot=1*?10?^4 kg*9,82 N/kg*10m=982*?10?^3 J=982kJ

h) Vurder, hvor stor effekt motoren skal levere for at trække vognen fyldt med passagerer op til
toppen af den første bakke, når effekt =tid/energi og effekt måles i W.
Der kan være 24 passagerer  i dæmonen. En gennemsnitsmand vejede i 2005 83 kg og en gennemsnitskvinde 68 kg. Hvis vi antager at alle er voksne, selvom det er usandsynligt for en forlystelse, og der er halvt af hver vil passagererne veje 12*83kg+12*68kg=1812 kg.


Svar #1
29. september 2011 af anonymens (Slettet)

jeg mente at jeg har brug for hjælp til opgave g :)


Skriv et svar til: hjælp til mekanikopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.