Matematik

Trigonometriske funktioner

29. september 2011 af hansemad (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg ved ikke hvordan, jeg skal starte med denne opgave, som jeg har vedhæftet. Det er kun opgave 1, jeg er helt blank i. Jeg må gerne bruge CAS. Håber I vil hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Har du problemer med at beregne f'(x) ? Eller med at løse ligningen f'(x) = 0 ?

b) Man bestemmer monotoniforholdene for f(x) ved at undersøge fortegnsvariationen for f'(x) .


Svar #2
29. september 2011 af hansemad (Slettet)

a) Ville den ikke hede f'(x) = (1/2)+cos(x) ? Hvordan skal jeg løse ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Løs nu ligningen f'(x) = 0, dvs cos(x) = -1/2 . Se på enhedscirklen. Der er to løsninger i intervallet [0;2π] .


Svar #4
29. september 2011 af hansemad (Slettet)

Jeg ved ikke lige hvordan, men jeg kan nogenlunde godt huske enhedscirklen. Kan bare ikke huske hvor cos(x) og sin(x) lå. Hvordan er det lige man gør....?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så må du jo i gang med at repetere enhedscirklen og de trigonometriske funktioner.


Svar #6
29. september 2011 af hansemad (Slettet)

Ved at se på enhedscirklen har jeg fået det til at blive 90. Cos(x) ligger på (0,1), og hvis man går -1/2 på enhedscirklen kommer man til (0,0), hvilket er 90 grader på enhedscirklen. Er det rigtigt, eller er jeg helt væk?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej. Et punkt på enhedscirklen har coordinaterne (cos(t) , sin(t)) , hvor t er retningsvinklen til punktet. Du skal derfor opsøge det eller de punkter på enhedscirklen, der har førstekoordinaten -1/2 , og så aflæse punkternes retningsvinkler.


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.