Matematik

Haribo og guldbar-problem!

29. september 2011 af Lovely (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey folkens!

Jeg har fået en problemregning som jeg selvfølgelig skal svare på. Desværre giver den lidt problemer, da jeg sagtens kan finde svaret men ikke kan forklare hvordan. Hjælpe??

 

Max har købt 3 poser haribo-slik og 2 guldbarre til 52 kr.

Knud har købt 4 poser haribo-slik og 1 guldbar til 56 kr.

Hvor meget koster 1 pose haribo?

Hvor meget koster 1 guldbar?

 

 

Jeg ved at hariboen koster 12 kr pr pose og guldbaren koster 8 kr - problemet er at jeg har gættet mig frem, og det ser jo ikke godt ud på papir.... Please, noget hjælp? (-;


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2011 af PeterValberg

Det er et klassisk eksempel på to ligninger med to ubekendte...

Kald fx haribo slik for x og guldbarre for y så får vi følgende to ligninger:

3x + 2y = 52
4x + y = 56

Løs nu som du plejer at gøre, når du arbejder med to ligninger med to ubekendte
(dit gæt på x (Haribo) = 12 kr og y (guldbarre) = 8 kr er forøvrigt korrekt)

Notat omkring to ligninger med to ubekendte:
 http://ssit.eucnordvest.dk/matematik/UV_noter/Ligninger_2af2.pdf

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Haribo og guldbar-problem!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.