Matematik

reducer

29. september 2011 af jaaaaaaaa (Slettet)

8a^3 * b * a^-2 / (2b)^2

 

er der nogle der kan hjælpe med med at reducere dette stykke ? :D

tak på forhånd ...


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal have fat i potensregnereglerne, for eksempel

an · am = an+m , an / am = an-m


Brugbart svar (2)

Svar #2
29. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Man finder at

8·a3·b·a-2 / (2b)2 = 8·a3·b·a-2 / 4b= 2·a3·b·a-2 / b2 = 2·a·b / b2 =

2·a / b


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.