Matematik

Matematik - opstil en ligning

30. september 2011 af WeeDeeOh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?:

 

Givet punkterne A(-1,-4) og B(1,2)

Bestem en ligning for linjen gennem A og B.

Undersøg, om C(-50,-616) ligger på linjen.

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2011 af Isomorphician

Forskrift for ret linje: y = ax + b

a findes ved: a = (y2 - y1)/(x2 - x1)

b findes ved: b = y1 - ax1

 

Sæt -616 ind på y's plads, og -50 ind på x's plads og se om venstresiden og højresiden giver det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2011 af birgitd

formel for en linie er y=a*x+b.

Du kender kender 2 sæt (x,y) sæt dem ind i ligning. Så har du to ligninger med 2 ubekendte (a og b)

Isoler a i den ene og sæt det ind i den anden, så kan du finde b og herefter a.

Når du har det så prøv efter ved at sæt dit ene punkt ind i din nye formel og se at det er korrekt. derefter sætter du (-50) ind og ser hvad resultatet bliver


Svar #3
01. oktober 2011 af WeeDeeOh (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Matematik - opstil en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.