Matematik

Halveringstiden

30. september 2011 af Glans (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et spørgsmål som jeg har brugt langtid på, men kan ikke finde ud af det. 

Massen af det kemisk virksomme stof i valiumpiller(diazepam) reduceres i menneskelegemet med 2% i timen. Hvor mange timer går der, inden stofmængden er halveret? 

Jeg har prøvet at sige log(0,5)/log(1,02), men det giver ikke den rigtige resultat. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv med log(0,5)/log(0,98) . Der er tale om eksponentielt henfald, med a = 1 - 0,02 .


Svar #2
30. september 2011 af Glans (Slettet)

ah, tak. 

formlen hedder log(0,5)/log(a) og de 0,98 er ikke vores a værdi.. du gider vel ikkke forklare hvorfr med 0,98


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er forklaret i #1, hvis du tager tilløb og regner færdigt: a = 1 - 0,02 = 0,98 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opgaven her er af helt samme skuffe som den anden opgave, du havde om præcis det samme emne

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1072483


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2011 af mathon

alment

                      halveringsfaktoren

                                                               X½ = log(1/2) / log(a)


Skriv et svar til: Halveringstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.