Matematik

Halveringstid

21. september 2011 af Glans (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, jeg skal finde halveringstiden for tritium

Spørgsmålet lyder: Det radioaktive stof reduceres med 6% om året. Hvor mange år går der, inden stoffets masse er halveret? 

Jeg har kun en information, og det er de 6% , jeg ville have regnet a hvis jeg havde to punkter, men det kan jeg ikke. hvordan regner jeg det ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2011 af Isomorphician

Reduceres med 6 % = 100 % - 6 % = 94 % = 0,94 = a


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2011 af mette48 (Slettet)

1/2=(1-0,06)år


Svar #3
21. september 2011 af Glans (Slettet)

så siger jeg log(05)/log(0,94) = 11,2 . Dvs. stoffets masse er halveret når der er gået 11,2 år? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2011 af Isomorphician

#3: Ja.

Du kan også indsætte dit resultat og regne efter.


Svar #5
21. september 2011 af Glans (Slettet)

Tusind tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.