Fysik
Fysikbevis
01. juni 2005 af
madsing (Slettet)
Vis at 1 Ohm mm^2/m=1*10^-6*m
???
???
Svar #1
01. juni 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)
Da 1 mm = 0,001 m,
1 mm^2 = 0,000001 m^2,
resultat: 10^(-6) m.
Tallet er godt nok, men enheden er noget sludder, den korrekte enhed for resistivitet er ohm*meter.
Resistans(ohm) = resistivitet (ohm*meter)*længde(meter)/tværsnitsareal(kvadratmeter). Mange tabeller benytter dog den uafstemte version, hvor tværsnitsarealet er angivet i kvadratmillimeter, så vær forsigtig.
1 mm^2 = 0,000001 m^2,
resultat: 10^(-6) m.
Tallet er godt nok, men enheden er noget sludder, den korrekte enhed for resistivitet er ohm*meter.
Resistans(ohm) = resistivitet (ohm*meter)*længde(meter)/tværsnitsareal(kvadratmeter). Mange tabeller benytter dog den uafstemte version, hvor tværsnitsarealet er angivet i kvadratmillimeter, så vær forsigtig.
Skriv et svar til: Fysikbevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
