Matematik

find ligning for punkter

01. oktober 2011 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder her med en opgave,, som jeg leder efter en generel måde at løse på. den hedder:

 

Find ligning for den linje, der går gennem punkterne A og B, når 
1) A(7,11)  ,  B(6, -5)

 

man kan selvfølgelig tegne det ind i en graf og sådan, men er det en måde, hvorpå man kan finde, kun ud fra ovenstående?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2011 af mathon

se


Svar #2
01. oktober 2011 af cecilied34 (Slettet)

det var lige hvad jeg ledte efter, perfekt!

men hvordan kan jeg, udfra ovenstående se, hvilken funktion jeg har med at gøre. om den f.eks. er lineær, eller?


Svar #3
01. oktober 2011 af cecilied34 (Slettet)

.. og er dette korrekt?

y=16x-96


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2011 af mathon

 

                                           " ...Find ligning for den linje..."

betyder formentlig

                                               Find (en) ligning for den (rette) linje...
...

                     y = 16x -101


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

'Linje' er som regel ensbetydende med 'ret linje'.


Svar #6
01. oktober 2011 af cecilied34 (Slettet)

Okay, det kan jeg godt se.

 

Hmm.. ved ikke lige hvad der gik galt der.. prøver lige at løse en ny en, så (:

3) A(2, 1/5) ,  B(4, 4/5)

 

er svaret på den = 0,3x + 3,2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2011 af nuser6 (Slettet)

a=11-(-5)/ 7-6=16

16(7) +b=11

b=11-112=-101


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2011 af nuser6 (Slettet)

nej b=0.9


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Når man har fundet a , kan man benytte

b = y1 - ax1 = (1/5) - (3/10)·2 = (1/5) - (3/5) = -2/5 = -0,4 .


Svar #10
01. oktober 2011 af cecilied34 (Slettet)

I skriver jo et forskelligt resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Mit svar i #9 gik på den nye opgave, du formulerede i #6. Ligningen er

y = (3/10)x - (2/5) = 0,3x - 0,4


Svar #12
01. oktober 2011 af cecilied34 (Slettet)

Okay, men har man ikke a, og skal finde b, kan man benytte den ligning, jeg har vedhæftet.

Kan I forklare mig, hvad man skal gøre, for der står jeg ikke noget tegn mellem x2y1 eller x1y2?


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Når der ikke er noget tegn mellem symbolerne, er der et underforstået gangetegn mellem dem.


Svar #14
01. oktober 2011 af cecilied34 (Slettet)

Okay, det var også det jeg antog, men jeg får, når jeg bruger det vedhæftede dokument i #1, får jeg følgende:

b = ((4 * 2) - (0,80 * 0,20)) : (4 - 2), hvilket langt fra giver 0,4?Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det er så fordi, du ikke sætter ordentligt ind. Du roder rundt i x- og y-koordinaterne. Med

(x1 , y1) = (2 ; 1/5) og (x2 , y2) = (4 ; 4/5) fås

b = (x2y1 - x1y2) / (x2 -x1) = (4·(1/5) - (2·(4/5)) / (4 - 2) = (4/5 - 8/5) / 2 = -2/5 = -0,4 , i overensstemmelse med mit resultat i #9, -- og også langt fra de 0,4 , du omtaler i #14.


Svar #16
01. oktober 2011 af cecilied34 (Slettet)

Arrh, det kan jeg godt se.

 

Du skal have rigtig mange gange tak for hjælpen (:

God weekend


Skriv et svar til: find ligning for punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.