Matematik

Sinus

01. oktober 2011 af momix (Slettet)

Figuren viser en trekant ABC, hvor vinkel C er spids


hvordan bestemmer man trekantens areal ved hjælp af

A = 8,5, B = 6,4

og 34,2 Grader ?

 

Hvilket formel skal man bruge, kan man bruge sinus?

hvis ja, hvordan? eksampler og gerne forklaring.

 

og hvordan bestemmer man vinkel c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2011 af placebo321 (Slettet)

T = 1/2 * A*B*sin(C)

Denne formel bør du kende til


Svar #2
01. oktober 2011 af momix (Slettet)

Dvs : T = 1/2 * 8,5 *6,4 ?

eller forkert, hvilket værdier har C?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2011 af placebo321 (Slettet)

#2:

Du har i opgaveteksten skrevet, at vinkel C er 34 grader, hvorfor

T = 1/2 * 8,5 * 6,4 * sin(34)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2011 af AskTheAfghan

... hvad er det for en type trekant?

Formler gælder kun for de retvinklet trekanter;

sin(θ) = mod/hyp

cos(θ) = hos/hyp

tan(θ) = mod/hos


Svar #5
01. oktober 2011 af momix (Slettet)

 

måske kan billedet beskrive det bedre

http://imageshack.us/photo/my-images/3/skrmbillede20111001kl22.png/

 

hvis jeg bruger  pythagoras så er C: 10,6


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. oktober 2011 af placebo321 (Slettet)

#4:

Formlen, jeg refererer til, i #1 gælder for en vilkårlig trekant, hvorfor #3 er korrekt.


Svar #7
01. oktober 2011 af momix (Slettet)

Hvilket formel skal jeg så bruge?

 

forklaring og eksampel gerne


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. oktober 2011 af AskTheAfghan

#5 - Pythagoars' læresætning gælder kun for de retvinklet trekant.

#7 - Du kan godt anvende disse formler; cosinusrelationerne;

           c2 = a2 + b2 - 2ab·cos(VC)

           b2 = a2 + c2 - 2ac·cos(VB)

           a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(VA)

... eller arealberegning;

           T = (1/2)·ab·sin(VC)   =  (1/2)·ac·sin(VB)   =   (1/2)·bc·sin(VA)


Svar #9
01. oktober 2011 af momix (Slettet)

 AskTheAfghan kan du forklar præcis hvad du gøre, så jeg kan forstå det


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. oktober 2011 af placebo321 (Slettet)

#7

Du skal bruge den formel, jeg har skrevet i #1. Hvad er det, du ikke forstår?

8#

Hun behøver ikke at bruge cosinusrelationerne; faktisk er sinusrelationerne mere oplagte.


Brugbart svar (1)

Svar #11
01. oktober 2011 af placebo321 (Slettet)

Du skal bruge:

T = 1/2 * A * B * sin(C)


Svar #12
01. oktober 2011 af momix (Slettet)

Arealet: T = 1/2 * 8,5 * 6,4 * sin(34,2)  ≈  9,51 ? rigtigt

 

men hvordan bestemmer man vinkel c?


Brugbart svar (1)

Svar #13
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ifølge tegningen er det givet at vinkel A = 34,2º , og b = 8,5 og c = 6,4 . Oplysningerne i #0 er altså helt misvisende.

Man har nu

hb = c·sin(A),

hvorfor trekantens areal er

T = (1/2)·hb·b = (1/2)·b·c·sin(A) =15,29 (2 dec) .

Det er vigtigt ikke at rode vinkler og sider i trekanten sammen. Vinkler betegnes sædvanligvis med store bogstaver, og siderne med små bogstaver.


Svar #14
02. oktober 2011 af momix (Slettet)

 

hb = 6,4 * sin(34,2) ≈ 2,23

T = (1 / 2) * 2,23 * 8,5 = 9,4775 ? passer det?


Brugbart svar (1)

Svar #15
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Hvordan får du hb  ≈ 2,23 ? Da sin(30º) = 1/2 , må det da blive noget lidt mere end 3,2 . Indtast tallene korrekt.

I øvrigt kan du aflæse svaret for T i #13.


Svar #16
02. oktober 2011 af momix (Slettet)

Det er 34,2 grader og ikke 30

Brugbart svar (1)

Svar #17
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja, det er jeg da godt klar over. Jeg gav dig blot et hurtigt overslag, så du kunne indse, at dit resultat ikke var korrekt. Da sin(34,2º) er større end sin(30º) = 1/2 , må dit resultat for hb blive større end det halve af 6,4 , altså større end 3,2 .


Svar #18
02. oktober 2011 af momix (Slettet)

Jeg har brugt "Rad" og ikke "Deg", min fejl, men jeg har også brugt denne formel: T = 1/2 * A*B*sin(C), er den forkert og hvorfor?

 


Svar #19
02. oktober 2011 af momix (Slettet)

Andersen11, hvordan kan man så bestemme længden af BC og hvordan kan man bestem vinkel c? kan jeg bruge

pythagoras?

hvis ikke, har du en anden formel og eksampel?


Brugbart svar (0)

Svar #20
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#18

Du kan jo ikke bruge den formel direkte, da man kender b, c, og A, ikke a b, og C. Genlæs #13.

#19

Man kan ikke bruge Pythagoras, da trekanten ikke er retvinklet. Benyt en af cosinusrelationerne. Man kender b, c, og A, derfor

a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)


Forrige 1 2 Næste

Der er 38 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.