Matematik

Differentation!

01. oktober 2011 af MrEr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Har postet dette en gang før, men har ikke fået svar, så prøver igen.

 

Skal differentiere følgende brøker, men kan ikke finde ud af at forkorte dem.

 

2x+5/x^2+3

 

3x^2 + 2x / 4x+5'

 

er selv kommet frem til  følgende med den første; (2x^2 + 6 - 2x - 5 * 2x) / (2+3)^2  

 

Men aner ikke om det er rigtigt, så har ikke kastet mig ud i den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2011 af AskTheAfghan

u/v = (2x+5)/(x2+3)    , hvor u = 2x+5    og v = x2+3

(u/v)' = (u'·v - u·v')/v2 = ( (2x+5)' · (x2+3) - (2x+5) · (x2+3)' )/((x2+3)2) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2011 af peter lind

Du må have glemt en del parenteser ellers er det du skriver meningsløst. Jeg går ud fra at du mener (2x+5)/(x2+3). Hvis dette er rigtig skal du sætte f(x) = 2x+5 og g(x) = x2+3. Så bliver den afledede (f'(x)*g(x) -f(x)*g'(x))/g(x)2


Skriv et svar til: Differentation!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.