Matematik

Uægte brøkregning

02. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Hjælp mig med resten! :D 

22 3/7 - 6 3/5 = ?

så finder man en fælles nævner, som er 35 :

22  15/35 - 6 21/35 = ?

22- 6 = 16 

Og her kan er jeg gået i stå? 

16 - 15/35 - 21/35 = ?

Nogle der kan hjælpe? :D

Sofia.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af mathon

 

                         22 3/7 - 6 3/5  

                         22 15/35 - 6 21/35

                         21 + 1 15/35 - 6 21/35

                         21 - 6 + 50/35 - 21/35

                         15 29/35


Svar #2
02. oktober 2011 af S95 (Slettet)

TUSIND TAK! :D 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2011 af Walras

Du skal indse, at ethvert helt tal kan skrives som brøk. Du ved helt sikkert, at ethvert tal divideret med sig selv er lig med 1. Udtrykt matematisk har vi, at a/a=1. Det skal du udnytte.

22 15/35 - 6 21/35

er korret. Lav nu 22 og 6 om til 35-dele. Du skal blot gange dem med 1, men da 1=35/35, har du, at

22*35/35+15/35-6*35/35+21/35=...

som du selv kan forkorte til det endelige resultat.

 


Skriv et svar til: Uægte brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.