Matematik

Brøk regning

02. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Jeg gør bare mig sev forvirret, håber på nogle kan gøre mig sikker!

Brøk stykket er:

5 * 1/2 

altså hurtig hovedregning giver det, 2.5 og det skriver man i brøk sådan 2 1/2. 

Men når man regner det ud efter helt tal * brøk giver det noget andet. det giver:

5*1/2 = 1 * 5/= 5/2 = 2 1/5 

Hvorfor giver det ikke det samme? D: 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Du skriver blandede tal, lad være med det.

Skriv enten decimaltal 2.5 eller brøker 5/2 som ikke kan skrives på en bedre måde som brøk :)


Svar #2
02. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Okay, men det giver da bare ingen mening. Fordi 5/2 er ikke det samme som 2,5 ? :O :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2011 af mathon

            5 · 1/2 = 5/2 = 4/2 + 1/2  =  21/2


Svar #4
02. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Hvordan kan du få 5/2  til at blive 4/2  1/2  

:D


Skriv et svar til: Brøk regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.