Matematik

Løs ligningssystemet: WHAT?!

02. oktober 2011 af borgnielsen12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er jeg den eneste i min klasse, der ikke forstår det her? Nogle der kan forklare mig, hvad dette meningsløse 'ting' betyder? 

Løs ligningssystemet:

1. y = 3x - 4 og y = -2x + 6 

 

2. y = 4x + 8 og y = -2x + 10


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2011 af peter lind

sæt højresiderne lig hinanden.


Svar #2
02. oktober 2011 af borgnielsen12 (Slettet)

Arrrhh what? Og hva'  så lige efter? :I 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2011 af NejTilSvampe

når begge ligninger er lig y, så er ligningerne også lig hinanden.

y = 3x - 4 = -2x + 6

ignorer y'et til venstre og løs ligningen mht. x som du gør normalt.


Svar #4
02. oktober 2011 af borgnielsen12 (Slettet)

3x - 4 = -2x + 6

3x + -2x = 4 - 6

1x/-2

x = -0.5 

Er ret sikker på at det er forkert. Ligninger er heller ikke lige min stærke side :I 


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. oktober 2011 af NejTilSvampe

3x -4 = -2x + 6 

3x + 2x = 6 + 4 

5x = 10


Svar #6
02. oktober 2011 af borgnielsen12 (Slettet)

x=2, selvfølgelig - ej, okay mange tusind tak :) 


Skriv et svar til: Løs ligningssystemet: WHAT?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.