Matematik

polynomiets rod

03. oktober 2011 af majbritt67 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der en der kan hjælpe mig med at vise at polynomiet p(x) = 2x4 – 3x3 – 3x2 + 2x = 0   har roden  -1 uden brug af lommeregner. PFH tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2011 af PeterValberg

sæt -1 som x, hvis det giver 0 er det en rod

altså undersøg om:

p(-1) = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2011 af Kjær1000000 (Slettet)

Husk

-14=(-1)*(-1*)*(-1)*(-1)=+1

-13=(-1)*(-1*)*(-1)=-1

-12=(-1)*(-1*)=+1

 

Og

+*+=+

-*-=+

+*-=-

-*+=-


Svar #3
03. oktober 2011 af majbritt67 (Slettet)

2x^4 – 3x^3 – 3x^2 + 2x = 0 der skulle selvfølgelig så i ^

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2011 af Kjær1000000 (Slettet)

lidt mere hjælp

2*(-1)4 = 2*(-1)*(-1)*(-1)*(-1) = 2*1 = 2


Svar #5
03. oktober 2011 af majbritt67 (Slettet)

Tak super hurtige svar


Skriv et svar til: polynomiets rod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.