Matematik
rækker
HEj jeg har problemer med at få et udtryk a=1/k4 ud fra 1/pi integraltegn 0pi(x2/4-(x*pi/2)+(pi2/6)*cos(k*x)dx=[6*k*cos(k pi)*pi+3(k2*pi-2)*sin(k*pi)-k3*pi3]/(12*k3*pi)...
jeg får kun (-1)k/2*k2-(pi2/12).
Svar #3
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
Det drejer sig tilsyneladende om at beregne
(1/π)·0∫π (x2/4 -πx/2 + (π2/6)·cos(kx)) dx =
(1/π)·[x3/12 - πx2/4 + (π2/6)·(1/k)·sin(kx)]π0 =
(1/π)·(π3/12 - π3/4) + (π/6)·(1/k)·sin(kπ) =
-π2/6 + (π/6)·(1/k)·sin(kπ) ?
Skriv et svar til: rækker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
