Matematik

bestem ligningen

05. oktober 2011 af rebecca4 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vi skal bestemme linjens ligninge. og vi ved at linjen går igennem punkterne (-2,5)og (2,1)

Og vi skal også derefter bestemme om den går igennem (500,-747,5)

men vi er på bar bund og har virkelig brug for hjælp!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2011 af mathon

brug topunktsformlen

                (y-y1) / (x-x1) = (y2-y1) / (x2-x1)            x ≠ x1

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1081091&goto=1081105#1081105


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2011 af birgitd

formel for en linie er y=a*x+b.

Du kender kender 2 sæt (x,y) sæt dem ind i ligning. Så har du to ligninger med 2 ubekendte (a og b)

Isoler a i den ene og sæt det ind i den anden, så kan du finde b og herefter a.

Når du har det så prøv efter ved at sæt dit ene punkt ind i din nye formel og se at det er korrekt.

derefter sætter du (50o) ind og ser om y bliver (-747,5)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2011 af mathon

                (y-y1) / (x-x1) = (y2-y1) / (x2-x1)          

                (y-5) / (x-(-2)) = (1-5) / (2-(-2))

                (y-5) / (x+2) = (-4) / (4)) = -1

                y-5 = -(x+2)

                y - 5 = -x - 2

                y = -x + 3

 

 


Skriv et svar til: bestem ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.