Matematik

Sandsynlighed

05. oktober 2011 af gungguru (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg skal i matematik beregne sandsynligheden for at 'få frit valg på alle hylder'.  

Frit valg = 3 gule mærker

Der er i puljen:

7 gule

9 hvide

19 røde

19 blå mærker

Er der nogen, der kan hjælpe mig?

Takker, takker 

William

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Når man trækker første mærke er en sandsynlighed på 3 ud af 7+9+19+19 for at få en gul.

Når vi så skal trække det andet mærke, er der et mærke mindre i puljen ...

Kommer du videre herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

Læg 3+7+9+19+19 sammen

3 divideret med det samlede resulat ovenover

Hvad er sandsynligheden for at få frit valg?

 

 


Svar #3
05. oktober 2011 af gungguru (Slettet)

Tak! Det vil sige, at når jeg så har sandsynligheden for hver af de tre mærker, hvad gør jeg så?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

Du forkorter med 3 i både tæller og nævner.3/57=1/19


Svar #5
05. oktober 2011 af gungguru (Slettet)

Sandsynligheden er 0,05% :o)

Tak for hjælpen! =)))


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. oktober 2011 af SuneChr

Først finder vi udfaldsrummet, som er det antal muligheder i alt, hvor der kan udtages 3 mærker iblandt 54.

Der er for det første mærke 54 muligheder, andet mærke 53 og tredje mærke 52. Det giver 54·53·52 muligheder.

Nu skal vi så huske på, at rækkefølgen er ligegyldig. 3 mærker kan ligge i rækkefølge på 1·2·3 måder = 6

Det skal så divideres op i førstnævnte produkt. Det var udfaldsrummet.

Antal gunstige udfald er antallet, hvorpå der er 3 gule mærker.

Første mærke udtages på 7 måder, andet mærke på 6 og tredje mærke på 5 måder. I alt 7·6·5 måder.

Ligesom før, skal dette divideres med 6.

Sandsynligheden for at få netop 3 gule mærker = antal gunstige / udfaldsrummet.

Facit:    0,14%

 


Svar #7
05. oktober 2011 af gungguru (Slettet)

Tak for hjælpen - nu forstår jeg det!


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2011 af SuneChr

For at få en fornemmelse af, hvor ofte det i gennemsnit lykkes at få "frit valg på alle hylder", vil det lykkes hver

709. gang, man spiller.

Det er en god forretning for teltholderen, men en meget dårlig investering for spilleren.

Lad os sige, at indsatsen er 10 kr. og maksimal prisen for en af effekterne på alle hylderne er 200 kr,

så investeres der 7090 kr for at vinde 200 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvor mange forsøg har man? - Det står der ikke.
 

Hvis man har 3 forsøg, ser det således ud:
 

Sandsynlighed for gul i første forsøg: 7 / 57
 

Sandsynlighed for gul i andet forsøg: 6 / 56
 

Sandsynlighed for gul i tredie forsøg: 5 / 55
 

Sandsynligheden for alle tre udfald er produktet af de tre sandsynligheder
 

altså: 0,1196% eller 1 / 836


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.