Fysik

hjælp til partikeldynamic

05. oktober 2011 af geeks (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej er der nogen der kan hjælpe med den her?

jeg har fundet udtrykket for a

a=(0.1*s-3)

opgave er

The a- s graph for a race car moving alaong a straight track has been experimentally determined. If the
car starts from rest at s = 0, determine its speed when s = 15 m, s = 45 m and s = 60 respectively.

 

håber nogen kan hjælpe med intergrer det eller løse det. på forhand tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2011 af hippo746 (Slettet)

skal der ikke stå ^ istedet for -


Svar #2
05. oktober 2011 af geeks (Slettet)

nej det er -

0,1s-3


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2011 af hippo746 (Slettet)

stedkoordinat s=x0+v0*t+½*a*t^2

x0=0 m og v0=0 m/s fordi bilen starter fra stilstand

hvis s=15 m får du en negativ accc. nemlig a=-1,5 m (men så passer enheden ikke for acc. enheden er m/s^2)

s=½*a*t^2 isoler t og indsæt nedenfor

hastigheden kan bestemmes som v=a*t men du vil erfare, at du så får en negativ acc. og det kan man ikke når bilen kører fremad medmindre alt er vendt om og det plejer man ikke at gøre.

Dvs er du sikker på formlen for a for SI-enheden passer ikke. Din a kommer ud i m men burde være m/s^2


Skriv et svar til: hjælp til partikeldynamic

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.