Matematik

Målestoksforholdet 1:10???

06. oktober 2011 af 787 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej 

 

jeg skal tegne en skitse af en container og der står følgende nr på 

 

250 mm

1500 mm

1900 mm

hvordan skal jeg tegne dem i målestoksforholdet 1:10 

tak 


Brugbart svar (3)

Svar #1
06. oktober 2011 af Hijsa

Omregn først tallene til cm.
1:10 betyder at 1 cm på tegningen er lig med 10 cm i virkeligheden.
Dvs. du skal dividere hvert tal med 10 - altså efter du har lavet det om til cm.

 


Svar #2
06. oktober 2011 af 787 (Slettet)

så det bliver sådan 

 

250mm --> 25

1900 --> 90 

1500 -->  150 

hvordan kan jeg tegne dem i min hæfte ???


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. oktober 2011 af Kjær1000000 (Slettet)

Som jeg ser det, har du foløbig kun lavet mm om til cm.

Tallene skal stadig divideres med 10, før at du kan tegne dem i målestoksforholdet på 1:10.


Brugbart svar (3)

Svar #4
06. oktober 2011 af Hijsa

Som #3 siger, og som jeg også sagde før: Du skal først omregne dem fra mm til cm, og så finde målestoksforholdet.

250 mm = 25 cm

1500 mm = 150 cm

1900 mm = 190 cm

Nu er de lavet om til cm. Så skal du finde målestoksforholdet. Som jeg sagde skal du nu dividere dem med 10.

25 cm = 2,5 cm

150 cm = 15 cm

190 cm = 19 cm.


Skriv et svar til: Målestoksforholdet 1:10???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.