Matematik

isokvant kurve

06. oktober 2011 af Haider7

En virksomhed producerer output på baggrund af produktionsfunktionen: Q= K +L

K = kapital, L = arbejdskraft

 

Pris på kapital r= 10 og pris på arbejdskraft w=5

illustrer via anvendelse af isokvanter  produktionsfunktionen for Q = 10?

Ved ikke, helt hvordan det skal udregnes, nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2011 af Walras

Hvis du skal finde isokvanten, er det blot 

10=K+L <=> L=10-K,

hvor du, hvis du indtegner denne, ser, at isokvanten illustrerer, at virksomhedens præferencer med hensyn til produktionsfaktorer er, at disse anses for at være perfekte substitutter.

Men du må have flere opgaver, siden du opgiver marginalafkastene for de to produktionsfaktorer.


Svar #2
06. oktober 2011 af Haider7

En virksomhed producerer output på baggrund af produktionsfunktionen:
Q = K + L
hvor K er anvendelsen af kapital, og L er anvendelsen af arbejdskraft.
Virksomheden antages endvidere at have følgende totalomkostninger:
TC = wL + rK, hvor prisen på kapital er 10 (r = 10) og prisen på arbejdskraft er 5 (w=5).

Spørgsmål 1

Illustrer, via anvendelse af isokvanter, produktionsfunktionen for Q = 10, 25, 50. Illustrer via anvendelse af isokostlinier endvidere totalomkostningerne for TC = 100, 200, 300

TC = wL + rK skal jo bruges når man skal illustrere isokostlinierne, men det kan jeg godt finde ud af...

 

Så får q= 25 bliver det 25= K+L --> L = 25-K?? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2011 af Walras

Jeps. Det er blot sådan. En isokvant-kurve illustrerer bare samtlige variationer af produktionsfaktorer, der afstedkommer et bestemt niveau af output.

Det, der forvirrede, var blot, at du opgav flere oplysninger end dem, du behøvede for at løse (del)opgaven.


Svar #4
06. oktober 2011 af Haider7

at isokvant kurven illustrerer perfekte substitutter mellem to input betyder det også at MRTS substitutionsforholdet er konstant..


Svar #5
06. oktober 2011 af Haider7

betyder jo også at mrts er konstant*, ikke sandt?


Svar #6
06. oktober 2011 af Haider7

Men hvorfor er det at man finder isokvanten ved at isolere L og ikke K??


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2011 af Walras

MRTS er konstant, når der er perfekte substitutter, ja.

Med hensyn til, hvorfor den ene produktionsfaktor isoleres, så skal du nok lige overveje definitionen på en isokvant-kurve endnu engang. Den står i #3.


Svar #8
06. oktober 2011 af Haider7

jeg har styr på alt mht. isokvant kurver, forstår bare ikke helt hvorfor det er L og ikke K der isoleres? kan du give en forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2011 af Walras

Det kan sagtens være K, der isoleres. Det kommer an på, hvad du tegner op ad 2. aksen. Hvis du isolere L, er det L, der er op ad 2. aksen, når du tegner isokvanten. Hvis du isolerer K, er det K, der er op ad 2. aksen, når du tegner isokvanten.


Svar #10
06. oktober 2011 af Haider7

Ok tror det er fordi at når inputtene er pefekte substitutter kan en given produktion udføres ´med kun den ene produktionsfaktor.. dvs det ikke er nædvnedigt at den anden produktionsfaktor skal bruges


Svar #11
06. oktober 2011 af Haider7

2. aksen altså y aksen ??


Svar #12
06. oktober 2011 af Haider7

ok dvs. hvis jeg har L ud af x-aksen og K ud af y aksen så skal jeg isolere K??


Svar #13
06. oktober 2011 af Haider7

netop fordi jeg skal have k udtrykt ved L eller K som funktion af L


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. oktober 2011 af Walras

#10 Ja. Intuitivt vil virksomheden i dette tilfælde vælge at ansætte medarbejdere i stedet for at leje kapitalapparat, da betalingen i lønninger er mindre end lejen af kapital.

#11 Ja.

#12 Ja.


Svar #15
06. oktober 2011 af Haider7

Ok, tak nu er jeg med : )


Svar #16
10. oktober 2011 af Haider7

En virksomhed producerer output på baggrund af produktionsfunktionen:
Q = K + L

Find MRTS (marginal rate of technical substitution)??


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. oktober 2011 af Walras

MRTS=-∂Q/∂K/(∂Q/∂L)=-1/1=-1


Svar #18
11. oktober 2011 af Haider7

ok, det er hvad jeg også selv fandt frem til..... Men Tak : )


Skriv et svar til: isokvant kurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.