Fysik

hjælp, varmefylde.

07. oktober 2011 af sofieepigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opg nr 1.  Et lod på 3,0 kg  tilføres  4,7 kJ  hvorved temperaturen stiger med  38 grader.
                  Beregn  loddets varmefylde.

Opg nr 2.  Et messinglod  på 0.54 kg  tilføres  3,5 kJ .   ( c(mess) = 0,38 KJ/Kg*K )
                 Hvor meget stiger temperaturen.

Opg nr 3.  En dyppekoger med effekt  400W =  0.400 kW  er tændt i 3 min .
                 Hvor meget energi afsættes på de 3 min.
                 Energien bruges til at opvarme 1,5 kg vand – Hvor meget stiger temperaturen?
                 Hvor lang tid tager det at opvarme 1,5 kg vand fra 18 grader til kogepunktet (100 oC)

Opg nr 4.  Til bestemmelse af et metals varmefylde (jern) laves et forsøg med et flamingobæger
                 og et jernlod (opvarmet til 100 grader).
           Følgende størrelser måles : m(lod) 0.150 kg ,  m(vand) = 0.200 kg
           T(start) = 17.0 grader for vand
           T(slut) =  25.0 grader for hele systemet.
           Hvad modtager varme ? Beregn modtaget varme .
           Hvad afgiver varme ?     Beregn afgivet varme .
           Beregn jerns varmefylde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2011 af mathon

Opg nr 1.

                       m·c·ΔT = Q

                       (3,0 kg) · c · (38 K) = (4,7 kJ)

                       (114 kg K)· c  = (4,7 kJ)

                       c = (4,7 kJ) / (114 kg K) = 4,12·10-2 kJ kg-1 K-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2011 af mathon

Opg nr 3.

                        energiafgivelse                   =                  energimodtagelse

                            P·t                                  =                      m·c·ΔT


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2011 af mathon

 

Opg nr 4.

                        energiafgivelse                   =                  energimodtagelse

                        mlod·clod·ΔTlod                     =                 mvand·cvand·ΔTvand
 

                                   clod = (mvand / mlod) ·cvand ·(ΔTvand / ΔTlod)

                                   clod = (0,200 / 0,150) ·(4,186 kJ kg-1 K-1) ·((25,0-17,0) / (100-25,0))


Skriv et svar til: hjælp, varmefylde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.