Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP med fagene engelsk og idræt

08. oktober 2011 af bjarnebeef

Hej

Jeg overvejer at skrive SRP i fagene engelsk og idræt, men mangler et konkret emne at skrive om. Mit problem er, at jeg er i tvivl om, hvordan jeg kan inddrage fagene i projektet - specielt engelsk. Jeg er interesseret i at skrive om emner som træning, styrketræning, sundhed og kost, men som nævnt er jeg i tvivl om hvordan jeg skal inddrage faget engelsk specielt.

Kan jeg skrive om et emne indenfor f.eks. styrketræning i fagene engelsk og idræt? Hvordan inddrager jeg faget engelsk i sådan et emne?

Derudover er jeg også interesseret i at høre forslag på mulige emner - uanset om det ligner ovenstående - til SRP i fagkombinationen engelsk-idræt.

Håber I gider svare :-)

Mvh.


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. oktober 2011 af phoebebuffay

En mulighed var at skrive om fedme i USA. Altså i idræt skrive om konditionstræning osv, og i engelsk skrive om fedme, evt. analysere nogle taler eller andre tekster og så vurdere konsekvenserne..


Svar #2
09. oktober 2011 af bjarnebeef

Mange tak for dit svar :-)

God idé. Jeg er lidt i tvivl om anvendelsen af engelsk. Det med at analysere en tale i engelsk er super anvendelse af faget, men inden for disse idræt/fedme/sports emner synes jeg det lyder svært at finde en tale om disse emner.

Kan bruge en engelsk analysemetode på en informationstekst? F.eks. en tekst om, hvordan man tager på/taber sig i vægt? Eller kan jeg bruge analysemetoden på et værk indenfor dette emne?

Det jeg fisker lidt efter er, om jeg kan vælge et emne indenfor idræt, som f.eks. anabole steorider, fedme, hypertrofi (træning for større muskler), sportsskader eller lignende, og så anvende den engelske analysemetode på én eller anden måde? I form af analyse af et værk skrevet om et af disse emner, eller en analyse af informationstekster?

Håber du/andre forstår mit spørgsmål :-)

Mvh.


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. oktober 2011 af ThymsB (Slettet)

Du skal sørge for, at engelsk ikke bare blive er redegørelse af engelske tekster om emnet. Det skal bidrage med noget andet, end blot at være på engelsk.

Kan man forestille sig, at man kan finde nogle litterære tekster, som handler om en person med et eller andet idrætsfagligt problem (så kan du nemlig anvende de engelsk faglige metoder). Inddrag så de fagtekster du snakker om som sekundærlitteratur, om samfundtilstandende i f.eks. USA. 

Du kan ikke vælge andre fag at kombinere med end engelsk??


Svar #4
09. oktober 2011 af bjarnebeef

Ja, det er lige det - engelsk skal ikke kun anvendes til redegørelse. Det er umiddelbart mit primære problem ved at finde emne.

Jeg tænkte på, at vælge emnet: "Hypertrofi-træning" (træning for større muskler), og analysere et værk, som omhandler dette emne. Er det stadig for redegørende?

Mine to studieretningsfag på A-niveau er engelsk og spansk. Så jeg har altså også muligheden for at skrive på spansk.


Brugbart svar (2)

Svar #5
09. oktober 2011 af ThymsB (Slettet)

nej, hvis du kan finde et SKØNLITTERÆRT værk, hvor man kan lave noget reel analyse, tror jeg det ville være fint. Jeg er dog slet ikke bekendt med værker om noget sådant.. Spørg din engelsklærer, i sidste ende er det han/hendes vurdering, som er den bedst, i sådane tvivlstilfælde.


Brugbart svar (2)

Svar #6
11. oktober 2011 af phoebebuffay

Ifm med fedme, så er der et eksempel på en tale her:

http://www.mnn.com/food/healthy-eating/blogs/michelle-obamas-obesity-speech-to-the-mayors

Der kan du analysere talen om fedme + beskrive afsenderen (Michelle Obama og dermed komme en smule nærmere ind på de amerikanske samfundsforhold -hun er præsidentfrue - meget troværdig osv.)

 

Et andet bud kunne ogås være at tage udgangspunkt i Morgan Spurlocks Supersize Me


Skriv et svar til: SRP med fagene engelsk og idræt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.