Matematik
Trigonometri (cosinus relation)
02. juni 2005 af
anoxia (Slettet)
Hej. Lærte lidt trigonometri i min korte tid på HTX, men har glemt en del.
Skal lave en udskæring, og er kommet frem til følgende (er gået i stå ved sidste fase):
Vinkel A: ?
Vinkel B: 90 grader
Vinkel C: ?
A-B a: 4,4 cm
B-C b: 1,6 cm
C-A c: 4,68 cm
CosA = b^2+c^2-a^2/2bc = 2,56+21,90-19.36/2(1,6+4,68) = 69.81
Hvad er det nu lige de 69,81 er? Er det vinkel a? Mener at kunne huske noget med at man skal trykke Cos(69,81) på lommeregneren, men det giver et underligt tal (0.7etellerandet).
Hvad mangler jeg/gør jeg galt? På forhånd tak :)
Skal lave en udskæring, og er kommet frem til følgende (er gået i stå ved sidste fase):
Vinkel A: ?
Vinkel B: 90 grader
Vinkel C: ?
A-B a: 4,4 cm
B-C b: 1,6 cm
C-A c: 4,68 cm
CosA = b^2+c^2-a^2/2bc = 2,56+21,90-19.36/2(1,6+4,68) = 69.81
Hvad er det nu lige de 69,81 er? Er det vinkel a? Mener at kunne huske noget med at man skal trykke Cos(69,81) på lommeregneren, men det giver et underligt tal (0.7etellerandet).
Hvad mangler jeg/gør jeg galt? På forhånd tak :)
Svar #1
02. juni 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)
Du har en retvinklet trekant, hvis B=90. Så kan du nøjes med at bruge
sin(vinkel)=modstående katete/hypotenuse
cos(vinkel)=hosliggende katete/hypotenuse
tan(v)=sin(v)/cos(v)
sin(vinkel)=modstående katete/hypotenuse
cos(vinkel)=hosliggende katete/hypotenuse
tan(v)=sin(v)/cos(v)
Skriv et svar til: Trigonometri (cosinus relation)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
