Matematik

matematik ligninger

09. oktober 2011 af pige69 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. håber på at kunne få hjælp til denne, da jeg slet ikke kan se mig ud af den.

Differencen mellem to naturlige tal er 3. Øger man det største tal med 2 og trækker 1 fra det mindste tal, forbliver produktet uændret. hvilke to tal er der tale om?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Kald de to tal a og, og lad b være det største af dem. Udtryk oplysningerne i form af ligninger i a og b:

Differensen mellem to naturlige tal er 3:    b - a = 3

Øger man det største tal med 2 og trækker 1 fra det mindste tal, forbliver produktet uændret

(b+2)·(a-1) = b·a , dvs

2a - b = 2

Bestem nu værdierne for a og b.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2011 af mathon

 

                  x - y = 3 ⇔ y = x-3

                  x·y = (x+2)·(y-1)

hvoraf
                  x·(x-3) = (x+2)·(x-3-1)

                  x·(x-3) = (x+2)·(x-4)    

                  x2 - 3x = x2 - 2x - 8    

                 -3x = -2x - 8 

                  0 = x - 8

                  x = 8                                        som indsat i y = x-3 giver

                  y = 8 - 3

                  y = 5
           

                      

          


Skriv et svar til: matematik ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.