Matematik

Logaritmer

10. oktober 2011 af giraffenh (Slettet)

Hej jeg skal løse 

5*8^(7x+6)=2387 og jeg skal bruge log eller ln

jeg har startet med at dividere 5 væk på hver side så der står 

8^(7x+6)=477,4

men ved ikke hvordan jeg skal gribe den an herfra...

HÅBer i vil hjælpe ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt at ln(ax) = ln(a)·x .


Svar #2
10. oktober 2011 af giraffenh (Slettet)

kan du uddybe lidt ? ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du er nået til ligningen

87x+6 = 477,4 .

Du finder så

ln(8)·(7x+6) = ln(477,4) , hvoraf

7x+6 = ln(477,4) / ln(8)

Nu burde du kunne finde x .


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.