Matematik

Afstand fra punkt til plan

11. oktober 2011 af Justme92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej, er der en der kan hjælpe mig med den her?

Find afstanden fra punktet P=(2,5,4) til planet med ligningen 2(x-1)+4(y+3)-2(z-1)=0 ( den har jeg lavet)

Find derefter afstanden fra punktet P til linjen med parameterfremstillingen. ( det er den jeg ikke kan finde ud af).

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Du har ikke angivet parameterfremstillingen, men jeg formoder, at du har den, ellers bliver det godt nok svært.

Du har sikkert formlen for afstand fra punkt til linje i din bog (er der måske et index bagest?), men her kommer den alligevel til dig, så kan du genkende den:

dist(P,l) = | P0P x r |
                       | r |

hvor P0 er et punkt på linjen l og r er retningsvektor for linjen.


Svar #2
11. oktober 2011 af Justme92 (Slettet)

Parameterfremstilingen lyder således:
 

x     2        (-1)
y = 1 +s* (-2)
z     3          2

Tror ikke helt jeg forstå hvordan den skal sættes ind ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Læs om parameterfremstillinger for linjer.

Kan du se koordinaterne til et punkt P0 på din linje?
Og hvad med en retningsvektor r for linjen?

P er punktet (2,5,4), som blev oplyst i opgaveteksten.

P0P er vektoren mellem punktet P0 og punktet P.


Skriv et svar til: Afstand fra punkt til plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.