Matematik

"x'te" Rod

11. oktober 2011 af Mathisstrange (Slettet)

Hvordan regner jeg eksempelvis 1√10 ud?

 

Jeg skal kunne formlen for at finde af ved kendelse af 2 punkter vha.  x2-x1√y2/y1. 

 

Jeg er usikker på hvad det der står til venstre for kvadratrodstegnet betyder?

Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du har at

x2-x1√(y2 / y1) = (y2 / y1)1/(x2-x1) ,

hvor (x2 - x1) betegner roden.


Svar #2
11. oktober 2011 af Mathisstrange (Slettet)

Arh okay. Så dette kan udregnes vha. Logaritmer?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Det er ikke nødvendigt at bruge logaritmer i forbindelse med denne opgave.

1√10 = 101/1 = 101 = 10


Svar #4
11. oktober 2011 af Mathisstrange (Slettet)

Nej selvfølgelig ikke. Det var et meget dårligt eksempel :) 

 

Men x√2,5 så havde det vel været vha. Logaritmer? Hvis ikke vil du give et eksempel :)?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis det drejer sig om at løse ligningen

x√2,5 = b , dvs

(2,5)1/x = b ,

så kan logaritmer med fordel anvendes, da man så har

(1/x)·log(2,5) = log(b) , og dermed

x = log(2,5) / log(b)


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Jo, f.eks er det sagtens muligt at bruge logaritmereglerne til at løse en ligning af typen

x√2,5 = k ,

som vist i #5 .


Skriv et svar til: "x'te" Rod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.