Matematik

Kvadratsætning

11. oktober 2011 af kuntz15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan forklare mig hvordan kvadratsætningen virker, da jeg har lidt svært ved at forstå den

Ved godt den er  (a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab

Men det dobbelt produkt (2ab) det forstår jeg ikke helt hvordan man kommer frem til


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. oktober 2011 af PeterValberg

se vedhæftede (indeholder alle tre kvadratsætninger)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:kvadratsaetninger.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #2
11. oktober 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Det dobbelte produkt fremkommer da

(a+b)^2 = (a+b)*(a+b) 

(a+b)^2 = a*(a+b) + b*(a+b)

(a+b)^2 = a*a+a*b+b*a+b*b

(a+b)^2 = a^2+ab+ba+b^2 

Hvis du samler sammen kan du se at ab+ba giver det dobbelte produkt og derfor også a^2 + b^2 + 2ab

 

Håber det hjalp lidt på forståelsen

 


Svar #3
11. oktober 2011 af kuntz15 (Slettet)

Det hjalp lidt, men hvis man fx har denne (a+2b)^2  hvordan kommer man så frem til den

det er lidt mere det jeg ønsker, da det andet forstod jeg godt i forvejen


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. oktober 2011 af UrbanAfro (Slettet)

(a+2b) * (a+2b)

Og så ganger du ud


Svar #5
11. oktober 2011 af kuntz15 (Slettet)

(a+2b)^2 = (a+2b)*(a+2b)

(a+2b)^2 = a*(a+2b) + 2b*(a+2b)

(a+2b)^2 = a*a+a*2b+2b*a+2b*2b

(a+2b)^2 = a^2+2ab+2ba+2b^2

(a+2b)^2 = a^2+2b^2+4ab

Sådan her ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. oktober 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Præcis :) 


Svar #7
11. oktober 2011 af kuntz15 (Slettet)

okay så har jeg forstået det :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. oktober 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Kvadratsætningerne er bare til så man ikke behøver at lave denne udregning hver gang.


Svar #9
11. oktober 2011 af kuntz15 (Slettet)

Er dette så også rigtigt ? 

(3x-5b)^2 = 3x^2+5b^2+30xb


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5, #6

Nej, det er ikke korrekt, for der mangler et sæt parenteser:

(a + 2b)2 = a2 + (2b)2 + 4ab

Parentesen om (2b) er vigtig, da (2b)2 ikke er det samme som 2b2

Af samme grund er resultatet i #9 derfor ikke korrekt. Resultatet i #9 har også en fortegnsfejl ved det dobbelte produkt.


Svar #11
11. oktober 2011 af kuntz15 (Slettet)

Så #9 er dette ?

(3x-5b)^2 = (3x)^2+(5b)^2-30xb


Brugbart svar (1)

Svar #12
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.