Kemi

Masseprocent

13. oktober 2011 af Ytrium (Slettet) - Niveau: A-niveau

En 10,08 M vandig opløsning af eddikesyre, har en densitet på 1,0624 g/mL ved 20 grader.

- Hvad er eddikesyrens masseprocent:

 

 

Jeg ved at masseprocenten er = (massen af stoffet / massen af bladingen ) x 100 %.

Og at densitet = m/V og at c = n/V, men kan alligevel ikke få det rigtige resultat.., selvom jeg leger med de forskellige formler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2011 af mathon

 

                                        pmasse = (100·(c·M)/d)%


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2011 af mathon

detaljer
                          massen af opløst stof                 massen af bladingen

                                 V·c·M                                              V·d

 

   masseprocenten = (massen af stoffet / massen af bladingen ) x 100 %

                                         pmasse = (V·c·M / (V·d) · 100 %

                                         pmasse = (100(c·M/)/d)%


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2011 af mathon

arvet copy/past-tastfejl
                                             bladingen  --->  blandingen


Skriv et svar til: Masseprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.