Fysik

Atom fysik.

14. oktober 2011 af kaosdk (Slettet)

Hej.

har problemer med opgave b i den vedhæftet opgave.

og ville høre om a'er er korrekt, hvis jeg har:

opsat ligningen: Efoton=h*f --> Efoton=h*(1/bølgelængden)

h=4,14*10^-15

og Efoton er de nævnte energier i skemaet?

 

og plotter tallene ind og løser ligningerne med "bølgelængden", som den ubekendte?

 

Vedhæftet fil: opgave 2.5.1 del 2.png

Svar #1
14. oktober 2011 af kaosdk (Slettet)

Og ville høre nogen om nogen af jer måske kunne forklare mig formlen Efoton=Em-En?

 

Forstår ikke helt hvad de to Em og En er energi for?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ud fra energiforskellen Efoton = h·f beregnes frekevensen for fotonen. Man benytter så c = f·λ til at beregne bølgelængden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Em og En er energierne i de to niveauer, som elektronen springer imellem.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2011 af mathon

 

                                                    1/λ = Ryd·(1/m2 - 1/n2)        m,n∈N og n>m

i grundtilstanden er m = 1

                                                    1/λ = Ryd·(1 - 1/n2)

                                                    1/λ = Ryd·((n2 - 1)/n2)

                                                    λ = (1/Ryd)·n2/(n2 - 1)

                                                  
                                                    Efoton = h·c·(1/λ)

                                                    Efoton = h·c·Ryd·((n2 - 1)/n2)

                                                    Efoton = (13,6 eV)·((n2 - 1)/n2)

 

 


Svar #5
15. oktober 2011 af kaosdk (Slettet)

men gældder den ikke kun for hydrogen?


Svar #6
15. oktober 2011 af kaosdk (Slettet)

Hvilken c værdi bruger i? Min giver et ret underligt tal. Som jeg ikke kan få til at passe.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. oktober 2011 af mathon

                           c = 2,99792·108 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. oktober 2011 af mathon

hvis det ikke er hydrogen

                                                    λ = (h·c) / ΔE

                                                    λ = (1239,84 eV·nm) / ΔE

                                                   


Svar #9
20. oktober 2011 af kaosdk (Slettet)

jeg er stadig lidt i tvivl om hvilken formel jeg skal bruge i opgave b?

 

 


Svar #10
20. oktober 2011 af kaosdk (Slettet)

og hvordan man udregner energi forskellen Em?


Svar #11
20. oktober 2011 af kaosdk (Slettet)

???????????????????


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. oktober 2011 af mathon

energiforskellen ΔE findes ved simpel subtraktion
og dernæst

                                   λ = (1239,84 eV·nm) / ΔE


Skriv et svar til: Atom fysik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.