Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

udregne saltprocenten i havvand

15. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Go' middag SP!

Sidder med en opgave hvor jeg skal bestemme saltprocenten i havvand og ville lige forhøre mig om dette er rigtigt.

Når man har linjens ligning og skal finde x i % bliver y =ax+b så ikke til x = (y-b)/a*100?


Brugbart svar (3)

Svar #1
15. oktober 2011 af mathon

 

          ...hvis solintensiteten er det tredobbelte af arealet af en madpandekage,
             vil Olsens svigermor så elske sol på terrassen i Palermo?                                :-)


Svar #2
15. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Ønsker du at hjælpe eller være ironisk?


Svar #3
15. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Ønsker du at svare mathon? For det ville være meget behjælpeligt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. oktober 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Du er genial Mathon :D !


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. oktober 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Og til Giddens; hvis du kunne stille et ordentligt spørgsmål, så kunne det være, at du kunne få et ordentligt svar


Svar #6
15. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

#5 Hvordan vil du ellers stille det? Spørger om x er isoleret rigtigt og om man skal gange med 100 for at få det i procent?


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. oktober 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Vi kan umuligt svare på om det overhovedet er det du skal gøre.. men hvis du er sikker på det..

y =ax+b <=>

(y-b)/a = x

Hvad skal du bruge x til her? Kan du ikke lige give lidt informationer om opgaven...


Svar #8
15. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

x = salt%, y = sølvnitrat og a og b giver sig selv. Jeg har så lavet ligningen y =ax+b om til sølvnitrat = a*salt%+b.

Herefter skal jeg så bestemme saltprocenten og derfor isolere jeg x og ganger med 100 for at få det i procent og får
x = (a-b)/a*100 .


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. oktober 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Hvordan ser tallet ud? så kan du vel se om det skal ganges med 100 eller ikke


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. oktober 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Hvis x= Salt i procent så går jeg ikke udfra du skal gange det med 100


Svar #11
15. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Hvad mener du med hvordan tallet der ud?


Svar #12
15. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Hvis f.eks. y (sølvnitrat) er 20 mL, a= 3,5 og b = -0,5 bliver ligningen jo 20 mL = 3,5*salt%+(-0,5) hvor salt%'en skal isoleres og bliver til salt% = 20 mL-(-0,5)/3,5, men dette giver blot 20 og det kan jo ikke passe? Derfor tror jeg det skal ganges med 100.


Svar #13
15. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

?


Brugbart svar (1)

Svar #14
15. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvis x er saltprocenten, er det vel allerede saltprocenten. End of story. Så de 20 er saltprocenten.


Svar #15
15. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Det kan bare ikke passe fordi vi har også udført nogle eksperimenter hvos mængden af sølvnitrat ikke er den samme som saltprocenten som er angivet.


Brugbart svar (1)

Svar #16
15. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Nej, mængden af sølvnitrat er ikke det samme som en saltprocent. Men du skriver jo selv, at x% er saltprocenten, så det fundne x% må da så være saltprocenten. Men hvad har saltprocenten i havvand med en mængde af sølvnitrat at gøre?


Svar #17
15. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Glem det.


Svar #18
15. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Mathon eller andersen11 ønsker i at kigge på det hvis jeg laver et dokument med mit problem?


Brugbart svar (1)

Svar #19
15. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#18

Hvorfor kan du ikke bare formulere dit spørgsmål her? Du skal jo, som du selv kom frem til, isolere x, som du gjorde i #0:

x = (y-b)/a  


Brugbart svar (1)

Svar #20
15. oktober 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Jeg synes også det her virker underligt... hvis x allerede er angivet som værende i % så skal du ikke gange med 100, og når du siger at x er 20 vil det tal ganget med 100 give en saltprocent på 200% hvilket, som du nok selv kan se, er rimelig umuligt..

Vi bliver NØD til at se hele spørgsmålet, for det virker ikke som om du har så meget styr på hvad det er du skal


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.