Fysik

Fysik- igen

16. oktober 2011 af AnnePed (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP 

¨Jeg sidder stadig og bøvler med en fysik aflevering.. 

Opgaven lyder som følgende :

En trykflaske indeholder oxygen ved 150 atmosfæres tryk ved stuetemperatur.

Beregn trykket, hvis gassens temperatur i tilfælde af brand, stiger til 450 ?C.

JEg vil bruge følgende formel 

 

T/K = t / grader celcius + 273  =   20( stuetempratur) / 450C + 273   = 273,004 som altså er lig med trykket.

 

Er det forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2011 af IsaacN (Slettet)

pV = nRT

Find V og brug at volumen i trykflasken er konstant, til at finde trykket ved den nye temperatur.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Benyt, at PV/T -brøken er konstant, og at V regnes konstant. Da har man

P1 · V / T1 = P2 · V / T2 , så

P2 = P1 · (T2 / T1)

Temperaturerne omregnes til absolut temperaturskala (K) , så T1 = 293K og T2 = 723K og P1 = 150atm .


Skriv et svar til: Fysik- igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.