Matematik

komplekse tal

17. oktober 2011 af moe_121 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven lyder:

Løs ligningen:

z4+2+2j = 0

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Find en af rødderne i ligningen

z4 = -2 - 2i

og gang den med de fire 4. enhedsrødder. Skriv tallet -2 -2i på den polære form r·e  og opløft til potensen (1/4) .


Svar #2
17. oktober 2011 af moe_121 (Slettet)

Du må gerne løse opgaven fuldstændigt. Plus go forklaring :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Skriv tallet w = -2 -2i på den polære form :

w = -2 -2i = 2·(-1 -i) = 2(√2)·(-(√2)/2 - i·(√2)/2)

    = 2(√2)·(cos(5π/4) + i·sin(5π/4))

    = 23/2·ei5π/4

En rod i ligningen z4 = w er derfor tallet

w1 = [ 23/2·ei5π/4 ]1/4 = 23/8·ei5π/16

Samtlige rødder i ligningen z4 = w fås da ved at gange w1 med hver af de fire 4. enhedsrødder

ε4k = eikπ/4 , k = 0, 1, 2, 3


Svar #4
18. oktober 2011 af moe_121 (Slettet)

Hvordan tegner jeg de 4 løsninger ind i et Argand diagram?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

De fire løsninger er

wk = 23/8·ei(5π/16 + kπ/4) , k = 0, 1, 2, 3

De ligger på en cirkel med radius 23/8 og ved argumenterne (5π/16) + k·(π/4) , k = 0, 1, 2, 3 .


Svar #6
24. oktober 2011 af moe_121 (Slettet)

du mener radius 23/8?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det var smuttet med at lave eksponenten der. Det er helt korrekt, radius er 23/8 .


Skriv et svar til: komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.